16.4.2019

Norja-kuulumisia



Moikka moi!

Hiukan on aikaa kulunut edellisistä Norja-kuulumisista, mutta nyt niitä taas tulee!

Edellisen postauksen jälkeen kevät on saapunut Kongsbergiin ja kaukenlaista on ehditty puuhaillakin. Käytiin mm. maaliskuun loppupuolella pienellä porukalla viikonloppureissulla Tromssassa ja olenpa saanut nauttia vierailijoistakin viimeisen parin viikon aikana.

Tromssaan lähdettiin tosiaan viiden tytön porukalla ja kovin monen päätavoite reissulle oli nähdä revontulia. Ei kuitenkaan haluttu maksaa niistä ihan sairaan kalliista opastetuista revontulikierroksista, joten jäimme asian kanssa oman onnemme nojaan ja kuten saattaa, niin eihän siitä sitten mitään tullut. Tosin sää oli koko sen viikon niin huono koko pohjois-Norjassa, että eipä niitä varmaan ois nähnyt siltikään, vaikka ois maksanut itsensä kipeäksi (tai sit se bussi ois vienyt meidät vaikka Kilpisjärvelle katsomaan näitä...)


Mut joo, omaa fiilistä reissusta tää ei varsinaisesti lannistanut, lappi on aina lappi ja se on hyvä ilman revontuliakin. Tunturit oli isoja ja komeita ja meri varsin villi ja kaunis. Tromssa on kaupunkina kyllä mun makuun vähän liian iso tuollaiseksi pohjoisen kaupungiksi, vaikka ihan kiva onkin. en kuitenkaan jotenkin ihan saanut kiinni siitä parhaasta lappi-fiiliksestä. Välillä ainoa asia mistä edes pystyi kertomaan että ollaan hyvinkin napapiirin yläpuolella oli ne meidän asunnon edessä kasvavat tunturikoivut, jotka oli nekin kyllä liian isoja mun mielestä.

No joo, epätoivoisen revontulimetsästyksen lisäksi käytiin kiertelemässä kaupungilla, katseltiin nähtävyyksiä ja hengailtiin meidän air bnb -kämpällä. Yritettiin myös mennä sellaisella köysiratahommalla ylös yhdelle näköalapaikalle, mutta sehän oli tottakai suljettu kovan tuulen takia.

Itseä hämmästytti kyllä ehkä eniten luonnonilmiö nimeltä vuorovesi, Suomessa kun sellaiseen ei oikein törmää missään,

Paluu takaisin Kongsbergiin ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, lento oli yli tunnin myöhässä keski-Norjan huonon sään takia, siispä myöhästyimme myös illan viimeisestä junasta lentokentältä Kongsbergiin. Seurasi siis Oslossa kebulassa ja muissa epämääräisissä lokaatioissa vietetty pultsariyö, joka päättyi vihdoin aamun ensimmäiseen junaan ja vihdoin omaan sänkyyn klo. 5.40 tai jotain.


Tromssassa oli myös ehkä pörröisin kissa jonka oon koskaan nähnyt. Hän oli kovin hurmaava <3


Viikko Tromssa-reissun jälkeen Anna saapui viihdyttämään mua tänne. Pidennetyn viikonlopun aikana ulkoilimme, julistimme kesän avatuksi kattoterassilla kera siiderin ja jäätelön sekä suoritimme pitkään kaivatun SKAM-pyhiin vaelluksen Oslossa. Kirkko oli lähes hengellinen kokemus, leikkioksennus huvitti molempia valtavasti ja vaaleanpunaiset pilvet loivat romanttista tunnelmaan Hartvig Nissenin lukion pihalle. Otettiin myös uskomaton määrä uskomattomia kuvia erilaisten patsaiden kanssa, samoin oopperatalolla.



Viikko Annan jälkeen saapuivat mun Metropolian koulukaverit, eikä kyllä siitäkään vierailusta puuttunut naurua, typeriä vitsejä, hyvin huonoa suomenkieltä tai kovaäänistä kuorsausta :D

Seuraavaksi vuorossa hyvin ansaittu pääsiäisloma ja sit vielä hetki ahkeraa työskentelyä viimeisten projektien ja kokeisiin luvun kanssa enne kuin kouluhommat on paketissa ja päästään suorittamaan vaihdon loppuhuipennukseksi Norjan maantieteeseen tutustumista muutaman reissun avulla.

Seuraavaan kertaan,

Rimbs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti