22.12.2014

Ikkunoista katsellaan kun lunta hiljaa putoaa

LUNTALUNTALUNTA

Kaksi yötä jouluun.
Se oikea, kutkutteleva, onnellisen lämmin ja vähän maaginenkin joulufiilis alkaa pikkuhiljaa valata mut, eikä pienin syy siihen ole tää juuri joulun kynnyksellä saapunut lumi.<3
Käytiin Helsingissä viemässä lahjoja kaveriperheelle, ja oi että, sielläkin oli niin kaunista ja joulusta. Lumisade vaimentaa liikenteen äänet ja saa kaiken näyttämään niin satumaiselta.



Lumisade saa mut joka kerta yhtä onnelliseks ja tykkään talvesta ihan valtavasti.
Valkea joulu on ehkä yks parhaista asioista mitä tiedän ja mun on kovin vaikea ymmärtää ihmisiä jotka ei tykkää:

A) Talvesta
B) Joulusta

Okei joo, talvella on kylmä ja lumitöitä saa hyvänä talvena tehdä paljon, varsinkin jos asuu omakotitalossa, mutta so what? Kun on välillä vähän kylmää ja muka kurjaa, sitä vuoden lämpimämpää puoliskoa osaa arvostaa ihan eri tavalla. Ja sitäpaitsi talvella on niin kaunistakin. Miten joku muka ei voi tykätä joulukuun auringossa tai täysikuun valossa kimaltelevasta pakkaslumen peittämästä maisemasta?


Mut sit on nää joulusta pitämättömät. En todellakaan tajua. Mitenmitenmiten?
Juu, sen ymmärrän jos jotain ärsyttää joulun materialismihössötys ja kaupallistuminen, niin muakin ehkä joskus vähän. Vaikka onhan niitä lahjoja nyt oikeasti ihan kiva antaa, varsinkin jos oikeasti tietää että saaja tykkää siitä mitä saa ja osaa arvostaa sitä. Ja myönnetään, on niitä ihan kiva saadakin...;) Ja sitäpaitsi, voihan niitä lahjoja tehdä itsekin, usein ne on juuri niitä parhaita lahjoja.
Ja joo, kaikki eii oo niin uskonnollisia, tai edes kuulu kirkkoon, että joulun "virallinen" juhlimissyy kiinnostaisi tai että se merkitsis jotain kamalan ihmeellistä. Mäkin oon äärimmäisen epäkirkollinen, vaikka joulu onkin mun mielestä ehkä ainoa oikeasti hyvä aika käydä kirkossa.

MUTTAKUN, kumpikaan näistä ei kuitenkaan ole se, ainakaan mun mielestä, joulun paras asia. Parasta on se tunnelma, rauhallinen yhdessäolo niiden lähimpien ihmisten kanssa, hyvä ruoka ja kiireettömyys. Tuoksuva kuusi olohuoneennurkassa, kynttilät ja joululaulut. Kaikki ne perinteet.
Kuinka joku ei muka VOI pitää näistä, tai edes osasta näistä? En vaan tajua.






Mut joo, postauksen pääpointti tais kuitenkin olla se, että musta tää vuoden aika on ehkä se kaikista paras ja toivon että muutkin osais nauttia siitä. Olen pahoillani jos joku loukkaantui tai provosoitui jostain, se ei ollut tarkoitus.
Nyt jätän teidät taas hetkeksi rauhaan, kiitos ja anteeksi,

Rilbo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti