28.10.2015

Älä usko lauluihin, ne tekee susta haaveilijan

On päiviä, joina sitä istuu bussissa Hyrylän asemalla, ja katselee kahta varista, jotka istuu koivun latvassa aseman toisella puolella.
Päiviä, joina taivas on ihan tajuttoman kaunis, kun tulee koulusta kotiinpäin neljän jälkeen ja bussipysäkillä seistessä laulaa ääneen radiosta tulevaa Apulannan Valot pimeyksien reunoilla -kappeletta.

On päiviä, joina valuu kuvikseen tunnin myöhässä, ihan hirveän nälkäisenä kourassaan kolme karjalanpiirakkaa, ja vastassa on monta iloista kaveria, rasiallinen pipareita, pullollinen glögitiivistettä ja vedenkeitin, jotta voidaan ottaa varaslähtö jouluun. Kohta kaapista on kaivettu esiin myös pieni ämpäri, jonne laitetaan kännykkä soittamaan joululauluja, koska joku lahopää unohti ottaa kajarin mukaan, kun aamulla lähti kouluun.

Ja on päiviä, joina vihdoin poistuessaan esipikkujouluista hymyillen kirpeänkylmään syysilmaan ja -iltaan, sitä näkee Myyrmannin takana ensimmäiset jouluvalot kerrostalon parvekkeella ja hetikohta toiset ja kolmannetkin. Ja se hymy levenee.

Sellainen päivä oli tänään.

Rimppa

1 kommentti: